Делови од повеќе скопски општини без струја

Поради  технички зафати во електро дистрибутивната  мрежа.

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од ЕВН,  ги  известува граѓаните дека, поради  технички зафати во електро дистрибутивната  мрежа,  на ден 29.02.2024 година (четврток), без електрична енергија ќе останат:

Oд 09:00 до 10:30 часот, корисниците од делови од улиците: Христифор Жефаровиќ, Пролетна Офанзива и Радован Ковачевиќ. (Општина Гази Баба)

Oд 09:00 до 14:00 часот, корисниците од ул.Багдатска бр.20 и бр.18. Бул.Партизански Одреди бр.59. Ул.Рузвелтова бр.30 и бр.47 Ангел Димовски и 23-ти Октомври. (Општина Карпош )

Oд 09:00 до 14:00 часот, корисниците од нас.Стопански двор (Блага вода) – дел од улицата покрај гробиштата кај црквата Св.Арахангел Гаврил. (Општина Ѓорче Перов )

Oд 12:00 до 13:00 часот, корисниците од дел од нас. Илинден. (Општина Илинден)

Од 12:00 до 13:30 часот, корисниците од село Крушопек (Општина Сарај), Долно и Горно Нерези и објектите на Водно дел од нас. Илинден. (Општина Карпош)