Демократски сојуз: Владата да реагира на грубото мешање на Бугарија во пописот во Албанија

demokratski sojuz

Демократскиот сојуз ги повикува сите Македонци во Албанија на пописот слободно да ја искажат својата национална и верска припадност, како и мајчиниот македонски јазик на кој зборуваат и да не им обрќааат внимание на заканите на претставници од Бугарија.
Националната свест има највисока цена и со ништо не може да се промени.

Демократскиот сојуз го повикува државно-политичкиот врв да се вклучи во заштитата на Македонците од бруталниот притисок на Бугарија во Албанија во врска со пописот на населението.

Демократскиот сојуз бара Владата изворно да ги следи сите недемократски и незаконити активности на претставници на Бугарија врз Македонците, секојдневно да ги информира и најостро да реагира пред Советот на Европа и Европската унија за грубото мешање на Бугарија во пописот на населението во Албанија заради менување на националната свест на Македонците.

Почитувани функционери, доста долго сте во САД,, време е да се вратите во државата и да се фатите за работа, порачаа од ДС.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.