Десетте најдобри филмови во 2019, според IMDb

IMDb ја објави листата на најдобри филмови за 2019 година, а според мислењето на филмските обожаватели, „Joker“ се наоѓа на првото место.

Со заработка од милијарда долари неверојатниот „Joker“ се најде на врвот на листата со што стана 44. филм кој оствари заработка од девет цифри.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zAGVQLHvwOY]

На втората позиција е „Once Upon A Time In Hollywood“ во режија на Квентин Тарантино.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ELeMaP8EPAA]

„Endgame“ е на третата позиција, додека по него следува „Captain Marvel“. Бри Ларсон се појавува во двата претходно споменати филмови и тоа е голем успех за неа.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Z1BCujX3pw8]

На петтата позиција е „IT: Chapter 2“, додека на шестото место е „Lion King“. Седмото место му припаѓа на „Spiderman: Far From Home“.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Nt9L1jCKGnE]

На последните три места се „Alita: Battle Angel“, „Aladdin“ и „US“.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JcMtWwiyzpU]