ДИК го објави списокот со спорните гласачи

106

Државната изборна комисија соопшти дека на својата веб-страница www.sec.mk го објави списокот на 39.502 граѓани чии записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни.

За овие записи има несовпаѓање на податоците за граѓаните предмет на проверки во Избирачкиот список. ДИК воедно закажа и прес-конференција за денеска попладне, со почеток во 15 часот.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.