Димитриеска Кочоска: Даваме издржани предлог перки во интерес на на граѓаните и компаниите, власта предводена од СДС и ДУИ ги одбива без никакво образложение

„И покрај сите наши напори да дадеме издржани предлог мерки кои ќе бидат во интерес на граѓаните и компаниите, власта предводена од СДС и ДУИ ги одбива а притоа не даваат никакво образложение“, истакнува на Фејсбук Гордана Димитриеска Кочоска од ВМРО-ДПМНЕ.
Таа во објавата вели: „Денес го одбија нашиот предлог за одлагање на примената на прогресивното оданочување до 2024“.
„Со ваквата нивна одлука почнувајќи од 01.01.2023, ќе следи:
➡️плаќање на повисоки даноци на личен доход и со тоа пониски плати за некои вработени ( кои имаат потпишано договори за бруто плата) или повисоки давачки за компаниите
➡️ќе се плаќаат повисоки даноци за рента која ќе падне на терет на закупецот или закуподавачот
➡️ќе се плаќа данок на камати на депозити
➡️ќе се плаќа повисок данок на дивиденди итн..
Граѓаните и компаниите ќе плаќаат за да се полни буџетот кој од друга страна се разграбува❗
Власта уште еднаш покажа дека не е заинтересирана за граѓаните и стопанството на кои им го отежнува живеењето и функционирањето, туку се грижи како повеќе да ги наполни џебовите преку провизии, трошејќи ги народните пари на договори во четири очи“, вели Димитриеска Кочоска.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.