Димитриев: Андонов е човек со кредибилитет и максимално професионално ќе ја извршува функцијата

Премиерот Емил Димитриев, го предложи Оливер Андонов за нов министер за внатрешни работи. Во својот говор пред пратениците образложи зошто Андонов е предложен за оваа функција.

Се работи за поранешен припадник на АРМ, МВР, а во делот на науката, подвлече Димитриев, се има посветено на областа од безбедноста.

-Професор на воената академија како и професор и на други високообразовни институции. Од неговата биографија може да се види дека целосната негова научна и професионална кариера е во сферата на одбраната и безбедноста. Моментално работи на воената академија. Сметам дека се работи за човек кој и покрај тоа што работел во МВР и со својот научен кредибилитет  и постигнувања во делот на безбедноста ќе даде максимум за што попрофесионално извршување на својата функција како министер за внатрешни работи, рече Димитриев.

Додаде дека како претседател на Владата, сметаат и на Митко Чавков кој има одлично работно искуство и професионално во МВР и како што додаде со него планираме да биде на една од клучните позиции во министерството.