Димитриевски до Џамбаски: Од Македонец Бугарин не бидува, ниту Србин, а, најмалку Грк

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски по повод вчерашните изјави на двајцата европратеници од БНД соседна Бугарија Џамбаски и Костадинов потенцираше дека еден ден ќе разберат дека Македонија била, е и ќе биде Македонска, а од Македонец Бугарин не бидува, ниту Србин, а најмалку Грк.

„По повод вчерашните олигофренски изјави на двајцата европратеници од БНД соседна Бугарија сакам да ги поздравам нив двајцата, а и останатите нивни истомисленици со една песна од прекрасна Тракија. Веројатно еден ден ќе разберете дека Македонија била е и ќе биде Македонска а од Македонец Бугарин не бидува, ниту Србин а најмалку пак Грк. Во Бугарија се среќаваме и дружиме со луѓе кои се искрени наши пријатели, ја почитуваат Македонија во целост и нејзината посебност и не се оптovareni со шовинистички ставови на поединци кои немаат сила во бугарското општество да освојат гласови ниту за едно пратеничко место во парламентот. Една порака и до власта – Вашиот молк е повеќе и од срам! Во било која демократска држава за вакви навреди се одговара за уривање на уставниот поредок и поттикнување на национална нетрпеливост. Не ни очекувам повеќе од вас, поради тоа набргу ќе бидете сменети. Слава и на македонката Бунева!“ истакна Димитриевски во статус на Фејсбук.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.