Димовски станува амбасадор во Париз, утре Владата ќе именува нов директор на АНБ

Владата утре на седница ќе именува нов директор на Агецијата за национална безбедност.

-Утре ќе има нов директор на АНБ, изјави премиерот Димитар Ковачевски денеска на прес-конфереција одговарајќи на новинарско прашање без да соопшти други детали.

Досегашниот директор на АНБ, Виктор Димовски ќе замине на амбасадорското место во Париз.