ДКЦ „Карпош“: Манифестација „Го градам мојот град“

273
ДКЦ „Карпош“: Манифестација „Го градам мојот град“
ДКЦ „Карпош“: Манифестација „Го градам мојот град“

Детскиот културен центар „Карпош“ и годинава традиционално во чест на градот Скопје, односно неговото ослободување, ја организира манифестацијата посветена на предучилишните установи „ ГО ГРАДАМ МОЈОТ ГРАД“-2015.

Оваа манифестација, која се одржува во просториите на Детскиот културен центар „Карпош“, има за цел да ги истакне детските творечки способности, како и  детската креативност, а воедно и поопширно да ги запознае децата со денот 13 Ноември и неговото значење за градот во кој живеат.

Go gradam mojot grad 2015 (3)

Секоја градинка, како и во изминатите години ќе ја претставува екипа од 5 дечиња, а објектот кој ќе се гради е по нивен избор, како и градежниот материјал што ќе го користат (коцки, цртежи или природни материјали како лисја, дрвца и друго).

Градинките чиишто дечиња се учесници на оваатрадиционална  манифестација добија и  симболични подароци во знак на благодарност за соработката од Детскиот културен центар „Карпош“.

Go gradam mojot grad 2015 (1)

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.