Дојава за поставени бомби во повеќе училишта во Сараево

Во Кантонот Сараево, во Босна и херцеговина, денеска примени се дојави за поставени бомби во повеќе училишта, јавија сараевските медиуми.

“>Учениците се евакиурани и оратени дома, а речиси на сите им е препорачано вклучување на онлајн настава, без разлика дали во нивното училиште има дојава или не.

Ваквите дојави се зачесетени преиодов и најчесто се однесуваат на училишта и судови. Некому одговара да се прекине работата на неколку часа, коментираат познавачите.

Полицијата е на тере и ги проверува објектите, иако искуството покажало дека никогаш не се наоѓа поставена експлозивна направа.