Досегашни шампиони

Уругвај 1930 г.: Уругвај

Италија 1934 г.: Италија
Франција 1938 г.: Италија
Бразил 1950 г.: Уругвај
Швајцарија 1954 г.: Западна Германија
Шведска 1958 г.: Бразил
Чиле 1962 г.: Бразил
Англија 1966 г.: Англија
Мексико 1970 г.: Бразил
З. Германија 1974 г.: Западна Германија
Аргентина 1978 г.: Аргентина
Шпанија 1982 г.: Италија
Мексико 1986 г.: Аргентина
Италија 1990 г.: Западна Германија
САД 1994 г.: Бразил
Франција 1998 г.: Франција
Јапонија и Ј. Кореја 2002 г.: Бразил
Германија 2006 г.: Италија
Ј. Африка 2010 г.: Шпанија

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.