Македонија

Српски државјани се загубиле на Љуботен Драма на Шар Планина, се изгубија 19 лица (ВИДЕО)

Драма на Шар Планина, се изгубија 19 лица (ВИДЕО)

Деветнаесет српски државјани цели 18 часа беспомошно лутале по Шар Планина во лоши временски услови и густа магла, пренесува во неделата вечерта Курир.мк.

Седум македонски планинари тргнале да ги бараат низ Шар Планина за по пет часа конечно да ги пронајдат и спасат.

Српските планинари, преморени и исплашени, им се заблагодарија на македонските планинари, бидејќи како што рекоа, ги спасиле во последен час.