11 C
Skopje
недела, мај 31, 2020

Државата ќе се задолжи за нови 39 милиони евра

38

Ова е едно од низата задолжувања што Владата ги направи од почетокот на годината но сега се задолжува сред претседателска кампања.

Економистите коментираат дека со ваквото динамично темно на задолжување непропатено со исто динамично темпо на капитални инвестиции македонската економија се движи кон колапс. Капиталните инвестиции се од витално значење на економијата, а со нив тесно е поврзано и градежништвото кое е еден од носечките столбови во градењето на Бруто домашниот производ.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.