Дури 42 отсто од луѓето имале повреди при интимен однос

Една од четири повреди се случуваат под туш, а секоја петта во хотелска соба.

Неодамнешните бројки откриваат дека неверојатни 42 отсто од луѓето доживеале сексуална повреда.

Од модринки до скршени пениси, лудории во спалната соба може да ве изложат на ризик, според истражувањето на онлајн трговецот за сексуална благосостојба Lovehoney.

Истражувањето на 1.003 возрасни покажало дека жените (47%) се повеќе склони кон катастрофи во спалната соба отколку мажите (33%), а исто така беше откриено дека луѓето на возраст меѓу 25 и 35 се најподложни на сексуални повреди (66 %), пишува Daily Old.

Кога станува збор за најчестата причина за повреди во спалната соба, модринките биле на врвот, со 33 отсто од луѓето кои претходно биле сексуално повредени. Потоа следат гребнатинки (31%) и уринарна инфекција (29%).

Пенетративниот секс во никој случај не бил единствената причина за несреќи во спалната соба, бидејќи речиси половина од машките испитаници признале дека доживеале повреди поврзани со секс додека имале или примале орален секс, во споредба со само 17 проценти од жените.

Откако ги откри најчестите сексуални повреди, сексологот Шантел Отел има неколку совети како да избегнете вакви катастрофи во спалната соба во иднина.

Она што не е изненадувачки, најчесто место на тие повреди е спалната соба (56%), но останатите 44% се разни други локации како хотелски соби, лифтови и авионски тоалети.

Иако исто така е откриено дека луѓето добиваат сексуален напад на голем број други места; речиси секоја четврта повреда се случува под туш, а секоја петта во хотелска соба.

Некои од поскандалозните места каде што луѓето биле сексуално повредени се тоалетите во авионот и работното место. Што се однесува до уринарните инфекции, сексологот Шантел Отен  вели дека жените можат да го спречат тоа со мокрење пред и после секс, бидејќи така се исфрлаат несаканите бактерии, додека мажите треба да го прават истото, но да чекаат 15 минути по сексот.