Два пожара во Македонска Каменица – утрово избувнаа, сега се локализирани

Изгаснати се пожарите кои утрово избувнаа во близина на градската депонија и ХЕЦ „Калиманци” во Македонска Каменица. Во гаснењето на терен учествуваа екипи на Територијалната противпожарна единица и доброволното противпожарно друштво „Саси” од Македонска Каменица од каде информираат дека интевенирано е на два пожара кои се појавиле на таа локација.
-Комбиниран тим од ТППЕ Македонска Каменица и ДПД „Саси” денеска интервенираа на два пожара, еден во близина на хидроцентрала Калиманци и вториот во непосредна близина на градската депонија. Пожарите се локализирани, а тимовите се  уште се на терен и работат на спречување на повторно палење, информираа од Територијалната противпожарна единица од Македонска Каменица.
Упатија апел до граѓаните да се однесуваат одговорно и веднаш да пријавуваат несовесно однесување во природа.
-Ова е период кога пожарите се чести поради што апелираме на совесност на граѓаните и навремено пријавување на секоја појава на огнена стихија, додадоа од ТППЕ Македонска Каменица.
Како што дополнија, пожарите се меѓу ретките кои годинава се регистрирани на подрачјето на Општина Македонска Каменица.