Две кражби во Скопје: Една тешка над 1,5 милион денари, другата над половина милион денари

Две тешки кражби во Скопје во последниве два дена, од куќа во Гази Баба украдени пари и златник, а од кафеана украден  сеф тежок над половина милион денари.

Според информациите од Министерството за внатрешни работи вчера арамија провалил во домот на 35-годишниот Р.Н. на улицата Ордан Чопела во скопската населба Гази Баба. Арамијата украл денари, евра и златник, правејќи штета од 1.7 милиони денари.

Ноќта понеделникот и вторникот арамија провалил во угостителски објект ДООЕЛ „Александрија А“ лоциран на улицата Филип Втори Македонски . Арамијата го украл маталниот сеф во кој имало 767.000 денари.

Полицијата трага по арамиите кои со милиони избегале во непознат правец.