Две понуди за обнова на бродот на Тито „Галеб“

104

На повторениот тендер за обнова на бродот „Галеб“, од периодот на доживотниот претседател на СФРЈ Јосип Броз Тито, стасале две понуди – од бродоградилиштата Виктор Ленац и Далмонт од Краљевица.

Бродоградилиштето Виктор Ленац, кој беше понудувач и на првиот тендер, овопат ја намали цената на својата понуда, и сега изнесува 60 милиони куни, додека понудата од Далмонт е 45 милиони куни плус ДДВ. (1 куна = 0,15 евра)

Целокупната процедура на избор и жалбен рок траат 120 денови.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.