Две седмици градинката во ОУ „Мирче Ацев“ Ѓорче Петров нема греење

79

„Објава од инбокс на загрижени родители:
ДВЕ НЕДЕЛИ ВО ГРАДИНКАТА ДЕТЕЛИНКА ВО ОУ МИРЧЕ АЦЕВ НЕМА ГРЕЕЊЕ !
Две недели дечињата и вработените се греат на клима, затоа што нема парно !
Па уште директорката се заканувала да молчат !
Во услови на КОВИД 19 кој во државава коси насекаде, само во Ѓорче Петров има над 712 позитивни лица, ДВЕ НЕДЕЛИ НЕМА ПАРНО ГРЕЕЊЕ ВО ГРАДИНКА !?
Ај што имаме најмногу заболен персонал во државава и најмногу дечиња во изолација, ај што нема вакцини против грип ОСТАВАТЕ ДВЕ НЕДЕЛИ ДЕЛИЊА ДА СМРЗНУВААТ !!!
ВЕДНАШ ДА ГО РЕШИТЕ ПРОБЛЕМОТ ЗА ДЕЧИЊАТА ИНАКУ ЌЕ ИМА БОЈКОТ НА РАБОТАТА НА ГРАДИНКАТА !!!!“

Фејсбук статус на страницата „Ѓорче Петров

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.