Двегодишно дете заболено од ебола

Прв случај на ебола е регистриран во Мали.

Според Министерството за здравство на земјата, пациентот е двегодишно девојче, кое пред извесно време пристигнало од соседна Гвинеја.

На овој начин Мали станува шестата западноафриканска држава во која е пронајдено присуството на вирусот од смртоносната болст ебола.