Македонија

Џафери го нападна Груевски (ВИДЕО)

Џафери го нападна Груевски (ВИДЕО)

Собранието на Република Македонија, по третото читање го донесе Законот за употреба на јзиците со 64 гласа „за“, без против и воздржани. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ги искористија сите законски можности да се спротивстават на донесувањето на противуставниот закон за јазиците.

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски му ја зема картичката на собранискиот спикер Џафери додека ја отвораше точката за Законот за употреба на јазиците. Груевски се надвисна над него и во моментот кога Џафери го напушти столчето.

Откако Џафери даде пауза и стана да си оди, беше запрен од Груевски, при што дојде до мал физички контакт меѓу нив двајца. Собраниското обезбедување интервенираше.