Македонија

Локални избори 2017 Џафери: Ова да биде ден за слободен избор на граѓаните

Џафери: Ова да биде ден за слободен избор на граѓаните

Денот на избори да биде празник за граѓаните, кога тие ќе знаат дека се слободни да го направат нивниот избор, рече во неделата спикерот на Собранието, Талат Џафери и посака шестите локални избори да минат мирно, како што оцени, како и предизборната кампања, а денешниот ден да биде празничен.

„Исто како што помина предзобрната кампања, посакувам и денешниот ден да помине во мирна атмосфера, како што е досега. И овој ден како и секогаш кога се избори да биде празничен за граѓаните на Република Македонија. Тоа да биде ден кога тие ќе знаат дека се слободни да го напарават нивниот избор и да ја изберат најдобрата понуда според нив и тоа да стане пракика во нашата земја и за натаму за да не случуваат работи како порано. Сакам да упатам честитки до сите граѓани, кандидатите за градоначалници и советници. Честито и на оние кои ќе бидат избрани“, изјави Џафери непосредно откако гласаше во селото Форино.