ЕБОР предвидува интензивен раст на македонската економија во 2015 и 2016 година

Согласно извештајот за Регионална економска иднина на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), објавен денес, македонската економија ќе продолжи да расте со интензивна стапка, и со зголемување од 3,5 отсто во 2015 и 2016 година.

Како што посочуваат од ЕБОР…