Една поинаква уметност: Со шминка ги распарчува на парчиња (ФОТО)

Мими Чои е 31-годишна шминкерка од Ванкувер која создава потполно неверојатни хиперреални оптички илузии. Таа за својата уметност вели: „Кога сега правам илузии, најчесто инспирацијата ја добивам од околината, фотографија и емоциите. Се обидувам да не ги гледам другите дела на уметниците за да создадам оригинална, единствена работа”.

Како поранешна наставничка, Чои веќе три години работи како „мејк ап“ артист и користи четки за да ги постигне деталите. Таа создава шминка која е толку екстремна што на прв поглед изгледа како фотошоп.

Иако користи четки за боја, таа исто така го користи секојдневна шминка што секоја жена ја носи во својата чанта. Во најголем дел, таа не користи производи со специјални ефекти.

Погеднете некои од нејзините дела:

20525576_1525649437473840_493547694156527672_n 20525579_1525649360807181_4865163720922443575_n 20525613_1525649427473841_9050733658813110815_n 20526346_1525649510807166_858745401150866648_n 20597007_1525649567473827_6354001212111055585_n 20620960_1525649574140493_2974747665985454608_n 20621269_1525649657473818_6274577872568353295_n 20622241_1525649357473848_2489807181867446523_n

1

20638433_1525649364140514_5422902696563325309_n

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.