Македонија

„Едно име имаме“ ечи пред Собрание- продолжуваат протестите

„Едно име имаме“ ечи пред Собрание- продолжуваат протестите

Граѓани и вечерва се собираат пред зградата на Собранието на Република Македонија за да изразат несогласување со потпишаниот договор за менување на името на државата.

Протестот почна во 20:00 часот со блокада на булеварот „11 Октомври“, а во исто време припадниците на полицијата се распоредија пред зградата на Парламентот.

Учесниците на протестот го извикуваат името, „Македонија“, „Едно име имаме“, „Предавници“ и „Оставка“.