Елизабета Димитрова: Потпишавме договор помеѓу Филозофски факултет и универзитетот Оксфорд

Професор доктор Елизабета Димитрова, еден од најпознатите византолози, призната во светски рамки и како научник и како професор, за Нетпрес открива дека почнува одлична соработка со Одделот за хуманистички науки на Оксфорд, а таа со нејзиното 26 годишно искуство, ќе биде првиот македонски визитинг професор во реномираниот британски универзитет.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.