ЕПП ги демантира наводите на македонски медиум кој подлегнаа на бугарската пропаганда

Како весникот „Независен“, стана „зависен“ од Бугарската пропаганда, Еевропската народна партија (ЕПП) со демант на пишувањата дека потпретседателот на ВРМДО-ДПМНЕ, Александар Николоски добил забрана за говор

Весникот Независен пренесе делови од бугарските медиуми дека Николоски добил забрана за говор во Стразбур. Оваа информација е веројатно објавена без проверка од домашни извори, со што самиот медиум се претвори во инструент на бугарската пропаганда.

По ова, вчара стигна и демантот од ЕПП која е контра Бугарија и во одбрана на Николоски, потенцирајќи дека нема никаква забрана за зборување.

Објаснување на случајот од Курир побарале и од групата на ЕПП во ПССЕ, од каде што неофицијално потврдиле дека на состанокот имало реакција и расправија, но никој не се зборува за суспензија на правото на обраќање во име на групата.

Според извори во ПССЕ, претседателот на групата не може да му забрани на потпретседателот да зборува во име на групата.