ЕУ дава три милијарди евра за грчките патишта

35

Европската комисија одобри финансиска помош на Грција од три милијарди евра за изградба на мрежа на автопатишта.

Изградбата на автопатишта во изминатите неколку години е запрена, бидејќи Грција беше тешко погодена од должничката криза, која бараше големи буџетски намалувања.

Според зборовите на европскиот комесар за регионален развој, Јоханес Хана, оваа инвестиција е од клучно значење за економско закрепнување на Грција и помош да се отворат 6.000 работни места.

Изградбата на патишта би требало да биде завршена до крајот 2015-тата година, кога ќе биде дел од трансевропската мрежа на патишта.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.