ЕУ ги продолжи антируските санкции до 24 февруари 2025 година

Европската унија ги продолжи антируските санкции до 24 февруари 2025 година, со соодветната резолуција на Советот на ЕУ објавена на Службениот весник.

„Рестриктивните мерки содржани во Одлуката (ЗНБП) 2022/266 треба да се обноват за дополнителни 12 месеци, до 24 февруари 2025 година“, се вели во соопштението.

Европската унија ја иницираше дискусијата за 13-тиот пакет антируски санкции во средината на јануари 2024 година.