ЕУ: Кирилицата би можела да биде сериозен проблем за Хрватска

Повикувајќи се на соговорници од ЕУ, весникот пишува дека Законот за спроведување и заштита на правата на малцинствата донесен како услов од поглавјето 23, што беше неопходно за влез на Хрватска во ЕУ.

Доколку иницијативата за свикување на рефендум помине и доколку на тој референдум одлучи дека законот мора да се менува, Хрватска со тоа ќе направи чекор наназад.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.