Евакуиран авион на меѓународниот аеродром Кенеди во Њујорк, имало чад во кабината на пилотите

Персоналот за итни случаи синоќа евакуираше авион на aвиокомпанијата „ЏетБлу“ на меѓународниот аеродром Џон Ф. Кенеди во Њујорк поради чад што излегувал од лаптоп.
Екипажот на авионот пријавил чад од лаптоп во кабината на пилотите при слетувањето на аеродромот.

Во авионот, кој летал на релација Барбадос – Њујорк имало 167 луѓе кои биле евакуирани. Според официјални лица, пет лица се здобиле со полесни повреди.