Еве зошто треба почесто да се бакнувате…

18

Бакнувањето е преубава работа, но според многумина, веќе губи на популарност. Според едно истражување, во подолгите, па дури и во покусите врски, бакнувањето ја губи важноста, а се повеќе предност се дава на сексот.

За во својата врска да се изгради интимност и да се продолжи да се биде поврзан, важно е да продолжите да се бакнувате со партнерот и тоа секој ден.

Вредно е да се спомне дека и затворањето на очите има многу силен ефект кога се бакнувате. Имено, 37 отсто од мажите очите ги држат отворени додека се бакнуваат, а дури 97 отсто од жените се бакнуваат со затворени очи.

Еве една занимливост која ќе ги развесели сите кои се „подготвуваат“ на диета или ја споредуваат. Бакнување во една минута може да согори околу 26 калории.

Иако сите не се согласуваат со овој факт, некои истражувања покажаа дека резултатот од бакнувањето добива на страст доколку бакнете некое лице со иста боја на коса како и вашата.

Исто така, добро е да се знае дека во нашиот мозок се наоѓа посебен вид нервни станици кои ни помагаат да пронајдеме и да ги лоцираме другиот пар усни во мракот.

Луѓето дека се бакнуваат од многу одамна ни докажуват и старите Египќани. Тие се бакнувале со носот, а усните воопшто не ги користиле за таа намена.

Skin Delight

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.