Фаик Арслани е в.д. претседател на Врховен суд

127

По разрешувањето на Јово Вангеловски од функцијата претседател на Врховниот суд, за в.д. претседател на судот е избран врховниот судија Фаик Арслани.

Точката за разрешување на Вангеловски Судскиот ја разгледа зад затворени врати.

Освен Вангеловски разрешени се уште двајца други судии.

На одлуката на Судскиот совет, разрешените судии заедно со Вангеловски имаат право да поднесат жалба до Врховниот суд.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.