Факти што можеби не сте ги знаеле за мисионерската поза

399

Во кој дел од светот мисионерската е единствена легална секс поза, како и други интересни факти што можеби досега не сте ги знаеле, можете да ги дознаете во текстот што следи…

Позата на мама и тато

Низ историјата, мисионерската поза имала повеќе различни псевдоними. Била позната како брачна поза, поза на мама и тато, англиско-американска поза и како секси поза во која доминира мажот.

Мисионерската поза е единствена легална поза на Флорида. Но, најверојатно нема да бидете уапсени ако ве фатат во некоја друга поза.

Омилена древна поза

Мисионерската поза ја преферирале нашите древни предци, големите мајмуни, а исто така се спомнува и во древните текстови. Прв пат двајца луѓе ја пробале оваа поза лице во лице со мажот горе, а веројатно се случило покрај романтичниот оган во шума или во пештерата.

Најпопуларната поза во светот

Во познатата студија Кинси откриено е дека 90 отсто од омажените жени признале дека ја преферираат мисионерската поза, а 9 отсто откриле дека водат љубов само во оваа поза, затоа што ја сакаат.

Никој всушност незнае зошто го добила името

Постои мит дека мисионерската поза го добила името по мисионерите, кои делеле секси совети на луѓето. Всушност се верува дека терминот е скратен во 1950-та година и дека најверојатно настанал како грешка во преводот на историските документите.

Трета омилена поза на сите мажи

По кучешката (доги) поза и каубојка, мисионерската поза е најомилена меѓу мажи.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.