Магазин

Финска пекара прави леб од сушени штурци

Финска пекара прави леб од сушени штурци

Финска пекара произведува леб базиран на инсекти.

Лебот, направен од брашно од сушени штурци, како и пченично брашно и семиња, содржи повеќе протеини отколку обичен леб од пченица. Секој леб содржи околу 70 сушени штурци и чини 3,99 евра (4,72 долари), во споредба со 2 до 3 евра за регуларен леб.