ФОТО: Бразилско племе се брани од авион со копје

Станува збор за племе кое живее во прашумите на Амазон, а членовите од истото на авионот не му приредија ниту малку пријателско добредојде, туку му се заканија со своите копја.

Тие најверојатно немале никакви или имале многу мали контакти со надворешниот свет.

1

На фотографијата се гледа дека се опкружени со дрвjа од банана, а нивните колиби се прекриени со слама.

2

Владата на Бразил се држи до политиката да не контактира со нив, но ја заштитува нивната земја која ја загрoзуваат дрвосечачи, сточари и риболовци.