ФОТО| Герила акција на УМС на ВМРО-ДПМНЕ: Bласта го предаде Делчев, народот не го дава

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ изведе ткн герила ација во која порачуваат дека власта го предаде великанот Гоце Делчев, но народот не го дава.

Ова доаѓа во пресрет на тензичното одбележување на 4-ти февруари роденденот на Гоце Делчев каде се најавени делегации од Бугарија кои треба да се поклонат на гробот на народниот херој.

За ВМРО-ДПМНЕ оваа акција е реакција на предаствата на власта и дозволувањето на бугаризација на историјата и националниот идентитет.