(ФОТО) Гужва на два гранични премини на ден пред викенд

Со доаѓањето на викендот се повеќе граѓани ги полнат македонските гранични премини.

Слична ситуација како целата оваа недела се случува на граничните премини „Богородица“ и „Ќафасан“ каде колони возила утрово чекаат за влез во соседните земји Грција и Албанија.

Граѓаните чекаат и до половина час за влез во овие две земји, додека на другите гранични премини нема подолги задржувања при влез и излез.

Инаку од денеска во Грција важат нови правила, а дел од нив можете да прочитате ТУКА.