ФОТО I Изградена е во карпа и се гледа од секое место луксузната вила со приватна плажа на Роман Абрамович во Црна Гора

Роман Абрамович е еден од највлијателните руски богаташи.

Милијардерот и поранешен сопственик на европскиот клупски фудбалски шампион Челзи често сака да доаѓа во Црна Гора, а за тоа има голема причина.

Секое лето со својата јахта богатиот Абрамович посетува разни мориња и има едно задолжително застанување. Градот Круче. Скриената убавина на Црна Гора, во близина на Улцињ.

Огромната резиденција има неколку ката, или нивоа.

Тој е многу впечатлив затоа што има бела боја и има милион стаклени прозорци и врати кои, кога ги рефлектираат сончевите зраци, прават да блесне со неверојатна светлина.

Веднаш под неа се наоѓа мала плажа, која, според приказната на мештаните, настанала со детонирање на карпа.

На оваа голема вила инаку може да се пријде само по воден пат или мала патека што води низ шумата.