ФОТО: Импресивни скулптури од мраз на фестивал во Харбин

Импресивни скулптури направени од рацете на 7.000 лица, кои што употребиле 55.000 квадратни метри мраз и 46.000 квадратни метри снег, се дел од овогодишниот фестивал во Харбин.

Beta / AP Photo/Vincent Thian

Според зборовите на организаторот, станува збор за еден од најголемите фестивали на скулптури на мраз, кој што се протета на 600.000 квадратни метри.

Beta / AP Photo/Vincent Thian

Beta / AP Photo/Vincent Thian

Beta / AP Photo/Vincent Thian

Beta / AP Photo/Vincent Thian

Beta / AP Photo/Vincent Thian

Beta / AP Photo/Vincent Thian

Beta / AP Photo/Vincent Thian

Beta / AP Photo/Vincent Thian

Beta / AP Photo/Vincent Thian

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.