(FOTO) Исчезна најголемиот еквадорски водопад

Најголемиот еквадорски водопад Сан Рафаел очевидно пресуши откако големиот понор исчезна и „проголта“ голем дел од водата којашто се слева на тоа место.

Водопадот на реката Кока е голема туристичка атракција и досега привлекуваше десетици илјади луѓе годишно. Беше висок 45 метри.

Според снимките на НАСА, од водопадот останале три потока.

Сѐ уште не е јасно дали станува збор за природна појава или за промена на речниот тек предизвикана од изградба на браните.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.