ФОТО: Историјата на тетоважите од 1900 година до денеска

Тетоважите се стара традиција на украсување на телото со боја, а денеска, се попопуларни од кога и да било.

Тетовирањето е уметност на телото, а тие ремек дела секогаш се со нас, да не потсетуваат на добри спомени, нашите сакани, но и на лошо пијани одлуки.

Taschen  издаде книга со наслов „1.000 Тетоважи“ во која ја открива вистината зад тетоважите, стилот на цртање, мастилото и боите, како и причини за кои едно лице одлучува да се тетовира.Во книгата се опфаќа историјата на тетовирањето од 1900 година до денеска.

Тетоважи во Нов Зеланд во 20 век

early

Едит Буршет во 1920 година фотографирана на „Лондонското око“

tattoos

Легендарниот тату-мајстор Рон Ацкерс кој има работено во Велика Британија во текот на педесеттите години на 20 век.

tatto

Една од првите жени кои се занимавале со тетовирање, Синди Реј во нејзиното студио во Австралија во шеесеттите години на 20 век.

tat

Јапонска тетоважа

but

Тетоважите на Дејв Лум од Оргеон

egg

Портерт на љубовта

ats

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.