ФОТО: Како се спасува Обреновац

Евакуациата на загрозените од Обреновац продолжува.

Во евакуацијата се ангажирани 10 хеликоптери на Војската на Србија, кои истовремено носат и храна и вода за загрозените граѓани.

o1

Полициските хеликоптери денеска успешно евакуирале 1.777 луѓе.

Луѓето се без телефони, немаат сигнал и пребарувањето се врши врз основа на повиците на нивните роднини. Нема уште проценка колку луѓе останале.

o2

Припадниците на специјалната антитерористичка единица и Специјалситичките чети на Жандармеријата, ноќеска ќе дежураат во Обреновац.

o3

Жандармерите во чамците ќе имаат храна и вода за снабдување на граѓаните. Истовремено припадници на Жандармеријата ќе останат со граѓаните во ОУ “Јефимија“ се додека и последниот жител не биде евакуиран, соопшти МВР на Србија.

o4

o5

o6

o7

o8