ФОТО: Мапи кои што ќе го променат начинот на кој гледате кон светот

84

Поголемиот дел од постоечките географски мапи прикажуваат одредени држави, нивната големина и облик, но не постои можност да се споредуваат земјите од еднаш.

Порталот „Бизнис инсајдер“ објави десет мапи кои ќе ви помогнат да создадете вистинска слика за одредени држави.

Russia into Africa map

Африка е два пати поголема од Русија

Texas inside Greenland

Три пати Тексас на површината на Гренланд

Greenland into China

Три Гренланда ќе ги собере во Кина

Italy into Alaska map

Аљаска е шест пати поголема од Италија

Europe into South America map

Јужна Америка е три пати поголема од Европа

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.