ФОТО: Невремето предизвика хаос во Сплит

Сплит и околината веќе втора вечер по ред се погодени од силно невреме кое предизвика поплави.

Обилните врнежи ги поплавија градските улици, подрумите, куќите и становите, спортските сали и банките.

Дел од градот е блокиран бидејќи улиците се затворени за сообраќај.

2

3

4