Македонија

(ФОТО) Полицијата на Спасовски ги снима оние што протестираат против промената на името

(ФОТО) Полицијата на Спасовски ги снима оние што протестираат против промената на името
Невообичаено силно полициско присуство на протестот против штетниот договор за промена на името на Република Македонија, што го органзира навивачката група Комити.

Она што беше повеќе од очигледно е присуството на фотографи од патриското МВР на Оливер Спасовски, кои ја снимаат толпата.

Снимките ќе бидат искористени за идентификација на присутните, пишува порталот Република.

Фото: Република