Фото: СДСМ со автобуси носеше пензионерско засилување

Како и на секои фингирани протести досега, така СДСМ и денеска со автобуси носеше пензионери во Скопје како поддршка за студентскиот марш на кој присуствуваа едвај 3.000 лица и покрај тоа што опозицијата ги вклучи сите инструменти за да го направи што е можно помасовен.

Покрај млади лица, од фотографиите кои кружаат на социјалните мрежи може да се забележи дека меѓу оние кои протестираат има и постари лица, дел од партиските ограноци на СДСМ кои дојдоа да ја дополнат бројката за протестот да добие на масовност.

avtobus-2_thumb_medium500_375

Овие фотографии од автобуси со кумановски таблички кои превезуваат пензионери, докажуваат дека најголемата опозициска партија ги вклучи и нив во протестите. Преку општината во која локалната власт е во рацете на опозицијата, кумановски пензионери ги пополнуваа студентските редови.

avtobus-1_thumb_medium500_375

За денешниот протест, опозицијата се екипираше помасовно по социјалните мрежи. Имено, покрај Студентскиот пленум кој наводно стои зад организацијата на протестот, се вклучија и челниците од опозицијата, меѓу кои и универзитетски професори.