ФОТО: Се разубавува храмот Св. Наум Чудотворец во Радишани

536

Православниот храм Св. Наум Чудотворец во Радишани, во кој почиваат последните два архиереи на МПЦ, г.г. Михаил и г.г. Гаврил се разубавува со забрзано темпо.

Се разубавува храмот Св. Наум Чудотворец во Радишани
Се разубавува храмот Св. Наум Чудотворец во Радишани

Покрај фрескоживописот на кој активно се работи, викендов беа монтирани два велелепни кристални лустери од македонска изработка.

Се разубавува храмот Св. Наум Чудотворец во Радишани
Се разубавува храмот Св. Наум Чудотворец во Радишани

Имено, централниот кристален полилеј е со гигантски пропорции од 3Х4 метри и е тежок над половина тон, а освен него е поставен и уште еден помал во олтарот.

Се разубавува храмот Св. Наум Чудотворец во Радишани
Се разубавува храмот Св. Наум Чудотворец во Радишани

Така, пред претстојниот празник на црквата на 3-ти јули, црквата доби прекрасно осветлување, а кога ќе дозволат приликите, треба да биде докомплетирано осветлувањето со уште 3 полилеи.

Присутните верници беа воодушевени од новите полилеи, и задоволни што нивниот храм во кој почиваат последните двајца архиепископи на МПЦ добива прекрасен лик.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.