ФОТО: Се реконструираат 15 улици во Ѓорче Петров

Се реконструираат 15 улици во Ѓорче Петров

До крајот на оваа година петнаесет улици во општина Ѓорче Петров ќе се реконструираат во рамки на големиот капитален инфраструктурен проект.

Се реконструираат 15 улици во Ѓорче Петров
Се реконструираат 15 улици во Ѓорче Петров

На отпочнувањето на градежните работи присуствуваше премиерот Никола Груевски, кој истакна дека се обезбедени средства за реконструкција и санација на 15 локални улици во оваа општина.

Се реконструираат 15 улици во Ѓорче Петров
Се реконструираат 15 улици во Ѓорче Петров

-Тоа е нашиот одговор на барањата на граѓаните. Ќе се реконструираат најоштетените улици во Ѓорче Петров. Летово ќе се работи турбо во оваа општина, истакна Груевски, кој додаде дека покрај реконструкцијата на овие улици, во моментот во општината Ѓорче Петров се гради новиот објект на полициската станица и противпожарната единица, како и спортското повеќенаменско игралиште во населбата Даме Груев.

Се реконструираат 15 улици во Ѓорче Петров
Се реконструираат 15 улици во Ѓорче Петров

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски, истакна дека со овој проект ќе бидат асфалтирани над 3 километри улици.

Се реконструираат 15 улици во Ѓорче Петров
Се реконструираат 15 улици во Ѓорче Петров

-Со овој капитален проект, како и со други проекти за побогати општини, станавме репер за работење. Изминативе години реконструирани се над 30 улици во урбаниот дел на општината и десетина во руралниот дел, потенцираше Митровски.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.