Македонија

Граѓаните масовно се упатуваат кон Собранието (ФОТО) Започна протестот против промена на името

(ФОТО) Започна протестот против промена на името

Се повеќе граѓани се упатуваат кон Собранието на Република Македонија за да го изразат своето незадоволство од Договорот со Грција за промена на името во Република Северна Македонија.

Во моментов насобраните граѓани пеат македонски песни, а палат и факели.