Францускиот кино-клуб со свежа сезона на филмови

Станува збор за филм на режисерот Андре Тешине снимен 2014 година според вистинска случка, во кој главните улоги ги толкуваат француската дива Катрин Денев, Гијом Кане и Адел Енел.

Тв1 Њуз за филмот ќе напише дека е „возбудлив од почеток до крај, не само по содржина, туку и по маестралната актерска игра“, а познатиот француски неделник за млади „Лезенрок“, пак, дека е „таинствено прекрасен“.

Филмот е со превод на македонски јазик, а проекцијата е во терминот од 20 часот.